2010. dec. 7.

Közeledik a karácsony


Karácsony közeledtével előkerült az adventi naptár, az adventi koszorú az osztályteremben is, nemcsak az otthonokban. A gyerekekkel minden nap egy-egy apró díszt, dekorációt teszünk ki a teremben, hogy ráhangolódjunk erre a szép ünnepre. Az adventi vasárnapokra gondolva, hétfőnként mi is meggyújtunk egy-egy gyertyát a koszorún és kicsit magunkba mélyedünk. Apró fogadalmakat teszünk az új esztendőre (csöndesebb leszek, többet jelentkezem, többet segítek anyának, szebben írok... :D). Ki-ki magához mérten, annyit, amennyit majd teljesíteni is tud. :)

Ma délelőtt a szabadidőben hóembereket készítettünk, apró seprőkkel a kezükben. A gyerekek nagyon ügyesen nyírták az előrajzolt formákat. :)
Készítettünk már hópelyheket, apró ajándékdobozokat, mikulás kirakót, ücsörgő télapót, angyalkát...
A rossz idő miatt mostanában keveset vagyunk kint, ez érződik is rajtuk, sokat fecsegnek, de remekül dolgoznak! :)

Hamarosan vége az éremgyűjtő játéknak. A héten még osztok érmecskéket. Jövő héten pedig ajándékot kap 3 gyerkőc, aki a legtöbb érmet gyűjtötte karácsonyig. Az ajándék meglepetés lesz, annyit elárulok, hogy saját készítésű meglepetést adok a gyerekeknek.
Megegyeztünk az osztállyal, hogy aki nem gyűjtött eleget, nem keseredik el, hanem nagy lendülettel folytatja az éremgyűjtést a tanév végi ajándékozásig. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése